67-jarige vrouw bevalt van dochter
Adriana Iliescu bij haar interview met het televisiestation twee maanden geleden. Foto: afp/realitatea TV
BOEKAREST - In een ziekenhuis in Boekarest is een 67-jarige Roemeense vrouw zondag bevallen van een meisjestweeling. Een van de baby's kwam weliswaar dood ter wereld. Volgens de artsen in het ziekenhuis waar de bevalling gebeurde, is het de allereerste keer dat een vrouw op zo'n hoge leeftijd een kind krijgt.

De vrouw was zwanger geraakt door kunstmatige inseminatie. Negen maanden geleden was ze met de behandeling begonnen. Volgens de berekeningen moest ze pas binnen ruim zes weken bevallen, maar omdat een van de baby's in de baarmoeder was overleden, hadden de artsen besloten om de andere baby via een keizersnede geboren te laten worden. Die baby weegt drie pond, ademt zelfstandig, maar ligt wel op de intensieve zorgen. Het overleden meisje woog slechts zevenhonderd gram.

Iliescu, een gepensioneerde universiteitsprofessor, werd vorige maand geïnterviewd door een Roemeens televisiestation. Ze vertelde toen dat ze altijd al kinderen had gewild, maar dat ze onmogelijk zwanger kon worden langs natuurlijke weg. Ze zei ook dat ze zichzelf nog lange tijd als moeder zag, aangezien de levensverwachting in haar familie vrij hoog is.

In 2003 schonk een 65-jarige vrouw uit India het leven aan een jongen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in