-  DOCPHARMA. Forse groei vergt financiering
-  ESSENT BELGIUM. Wordt standaardleverancier voor Waver.
-  P&V. 25 miljoen euro winst.

DOCPHARMA. Forse groei vergt financiering

. De verdeler van generieke geneesmiddelen Docpharma boekte in het derde kwartaal van zijn boekjaar (tot eind maart) een omzet van 22,68 miljoen euro, 155 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 116 procent tot 1,1 miljoen euro. Die forse verbetering is te danken aan de consolidatie van nieuwe overnames, de daling van de dollarkoers, een betere productenwaaier en de introductie van een nieuw geneesmiddel. Beleggers trokken gisteren voor de bekendmaking van de kwartaalcijfers al een wissel op goede resultaten. De CBFA besloot de handel in het aandeel op te schorten toen bleek dat het verhandelde dagvolume ruim vijf keer hoger lag dan het jaargemiddelde. Docpharma kreeg de raad om de kwartaalresultaten tijdens de schorsing vrij te geven.

Docpharma gaat op 2 juli een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen om de financiering van nieuwe overnames te bespreken. Daarvoor worden er ,,zeer concrete mogelijkheden'' bestudeerd, aldus Docpharma. Concreet wil Docpharma het toegelaten kapitaal verhogen met maximum 46,34 miljoen euro.

(reuters)

ESSENT BELGIUM. Wordt standaardleverancier voor Waver.

Essent Belgium wordt de standaardleverancier voor de Waals-Brabantse gemeente Waver. Dat heeft Essent Belgium, het vroegere WattPlus, donderdag gemeld. Waver vertrouwt de energievoorziening voor klanten van netbeheerder Régie de Wavre toe aan Essent Belgium. De leveringen zullen geleidelijk gebeuren naarmate de klanten vrij worden.De standaardleverancier is de leverancier die vrijgemaakte klanten bevoorraadt die niet kiezen. In Wallonië verloopt de vrijmaking van de energiemarkt in etappes. In Vlaanderen is de markt al volledig vrij.

(belga)

P&V. 25 miljoen euro winst.

De verzekeringsgroep P&V haalde vorig jaar een incasso van 294,3 miljoen euro, een stijging van 9,5 procent. In de tak niet-leven steeg het incasso met 6 procent tot 162 miljoen euro, in de tak leven met 13 procent tot 105,6 miljoen euro. De winst kwam uit op 25,2 miljoen euro. Een deel daarvan wordt teruggestort aan de verzekerden Leven, onder de vorm van winstdeelnames (0,75 procent voor de contracten met een gewaarborgde rentevoet van 3,75 procent, waardoor het rendement stijgt tot 4,50 procent).

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig