-  Bijna 1 op de 4 ex-Fordwerknemers opnieuw aan de slag
-  ,,Winkels langs snelwegen te duur''
-  SEC wil onafhankelijke voorzitters beleggingsfondsen
-  Franse economie maakt inhaalbeweging

Bijna 1 op de 4 ex-Fordwerknemers opnieuw aan de slag

Van de 1.307 ex-Fordwerknemers en werknemers van Ford-toeleveranciers die kozen voor een begeleiding door de tewerkstellingscel van loopbaanbegeleider Ascento hebben 305 werknemers, of bijna één op de vier, vijf maanden na de opstart van de tewerkstellingscel inmiddels een nieuwe baan gevonden. Dat heeft Dirk Goethals van Ascento donderdag bekendgemaakt.

Van de werknemers die inmiddels opnieuw aan de slag zijn, heeft driekwart een nieuwe baan gevonden via spontane sollicitaties, jobsites of via een interim-kantoor. Een dertigtal werknemers vond werk via de tewerkstellingscel zelf. Bijna 40 procent van hen kreeg een contract van onbepaalde duur aangeboden, terwijl 40 procent via interim-contracten aan het werk is, aldus nog Goethals.

(belga)

,,Winkels langs snelwegen te duur''

De prijzen in winkels van tankstations langs de autosnelwegen liggen in ons land gemiddeld 73 procent hoger dan in supermarkten. In gelijkaardige winkels langs andere grote wegen is er een gemiddeld prijsverschil van 46 procent. Dat blijkt uit een studie van Test-Aankoop, die in zijn magazine deze winkels ,,schandalig duur'' noemt.

De verbruikersorganisatie vergeleek de prijzen van 42 producten in 33 dergelijke winkels - 14 langs een autoweg en 19 langs andere wegen - met de prijzen in zes gewone supermarkten.

(belga)

SEC wil onafhankelijke voorzitters beleggingsfondsen

De Amerikaanse beurswaarkhond, de SEC, wil dat beleggingsfondsen een onafhankelijke voorzitter aanduiden.

Die beslissing betekent dat honderden fondsen hun toplui moeten vervangen door buitenstaanders. De maatregel is genomen om mogelijke belangenconflicten te voorkomen.

De fondsensector heeft lang gelobbyd tegen de maatregel, maar heeft nu zijn nederlaag moeten toegeven. Ook binnen de SEC was er geen eensgezindheid over de beslissing, die genomen werd met een meerderheid van 3 leden tegen 2.

(bloomberg)

Franse economie maakt inhaalbeweging

De Franse economie zal dit jaar waarschijnlijk 2,3 procent groeien, het hoogste groeitempo sinds 2000.

Die prognose kwam gisteren van het Franse bureau voor de statistiek Insee. De export naar China en de Verenigde Staten draagt voor een groot deel bij aan de groei. De consumentenbestedingen blijven nog wat achter.

De Franse regering noemt het cijfer van Insee goed nieuws, maar handhaaft haar eigen prognose van 1,7 procent.

(anp)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig