-  DAIMLERCHRYSLER. Tienduizend jobs in Duitsland weg.
-  DEUTSCHE POST. 1.600 jobs weg in logistieke afdeling.
-  MANCHESTER UNITED. Glazer verhoogt belang.
-  SHELL. Nieuwe financieel directeur.
-  SIEMENS. Akkoord over langere werktijd in Duitsland.

DAIMLERCHRYSLER. Tienduizend jobs in Duitsland weg.

De autogroep DaimlerChrysler onderhandelt met de vakbonden over een plan om tienduizend banen te schrappen in Duitsland. Dat heeft Gerd Rheude, een werknemersvertegenwoordiger die in de raad van toezicht van DaimlerChrysler zit, gisteren gezegd. De groep heeft minder mensen nodig omdat de productieprocessen verbeterd zijn, vooral voor de productie van de C-klasse.

(bloomberg)

DEUTSCHE POST. 1.600 jobs weg in logistieke afdeling.

Ook Deutsche Post gaat banen schrappen, en dit in zijn logistieke afdeling. De afslanking is het gevolg van de combinatie van drie logistieke afdelingen binnen DHL. Bij de reorganisatie die daarmee gepaard gaat, zijn vierduizend mensen betrokken, en zouden er uiteindelijk 1.600 banen sneuvelen. De herstructurering moet tegen 2006 afgerond zijn.

(bloomberg)MANCHESTER UNITED. Glazer verhoogt belang.

De Amerikaanse sporttycoon Malcolm Glazer heeft zijn belang in de voetbalclub Manchester United verhoogd tot 19,17 procent. Glazer maakte gisteren bekend dat hij nog eens 2,4 miljoen aandelen heeft gekocht, waardoor hij er nu 50,27 miljoen bezit. De bekendmaking wakkert de speculatie over een overnamebod op ManUnited weer aan, ook al zegt Glazer dat hij geen bod wil uitbrengen. Maar ook de Ierse eigenaars van racepaarden John Magnier en J.P. McManus hebben een belang van bijna 29 procent opgebouwd in de club.

(reuters)SHELL. Nieuwe financieel directeur.

De Zwitser Peter Voser wordt de nieuwe financieel directeur bij Koninklijke Shell/Groep. Voser is momenteel financieel bestuurder bij het Zweeds-Zwitserse machinebouwconcern ABB.

Voser treedt begin oktober aan bij Shell. Hij is de opvolger van Judy Boynton, die eerder dit jaar het veld moest ruimen in verband met de affaire rond de bewezen olie- en gasreserves.

(anp)

SIEMENS. Akkoord over langere werktijd in Duitsland.

De Duitse groep Siemens heeft met de vakbonden een akkoord bereikt over langere werktijden in de fabrieken in Kamp-Lintfort en Bocholt. De arbeiders stemden ermee in 40 uur per week te gaan werken in plaats van de huidige 35 uur, zonder loonsverhoging. Daardoor worden tweeduizend bedreigde banen gered, en schrapt Siemens de plannen voor een nieuwe fabriek in Hongarije.

(bloomberg)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig