BRUSSEL - De kartels CD&V-N-VA, SP.A-Spirit en VLD-Vivant starten maandag onderhandelingen over een nieuw Vlaams regeerakkoord. Vanaf 15 uur beginnen de onderhandelaars met de eerste lezing van de informateursnota. Maandag is er echter nog niet noodzakelijk duidelijkheid over het financiële plaatje.

Informateur Yves Leterme stelde vandaag, na een korte werkvergadering over de organisatorische kant van de regeringsonderhandelingen, vast dat alle gesprekspartners zijn informateursnota een voldoende basis vinden om de formatiegesprekken te starten. Over een aantal beleidsdomeinen die in de nota wat onderbelicht bleven, zal Leterme aanvullende voorstellen doen.

De drie kartels waren elk vertegenwoordigd door vijf mensen. Naast informateur Yves Leterme waren van CD&V-N-VA-zijde Inge Vervotte, Jo Vandeurzen, Geert Bourgeois en Bart De Wever aanwezig. Eric Van Rompuy was verhinderd.

De delegatie van VLD-Vivant bestond uit Karel de Gucht, Dirk Van Mechelen, Bart Somers, Marleen Vanderpoorten en Roland Duchatelet. SP.A-Spirit was vertegenwoordigd door Steve Stevaert, Patrick Janssens, federaal minister van Begroting Johan Vande Lanotte, federaal minister van Werk Frank Vandenbroucke en Els Van Weert.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig