NEW YORK - Alsmaar meer Amerikaanse muzikanten scharen zich achter het initiatief van Bruce Springsteen en heel wat andere sterren om de herverkiezing van George W. Bush als president te verhinderen. Vandaag lanceerden de soul- en hiphopzangeressen Mary J. Blige, Missy Elliot en Eve een gezamenlijk album, waarvan de opbrengst naar "America Coming Together" gaat. Deze groepering steunt de Democratische presidentskandidaat John Kerry.

De titelsong van het album is een remake van de hit 'Wake Up Everybody' van Harold Melvin en The Blue Notes. Met dit nummer uit de jaren zestig oogsten de Democraten in 1976 vooral bij de Afro-Amerikanen succes om stemmen te winnen voor Jimmy Carter. Ook hiphop-goeroe Russel Simmons en Wyclef Jean verleenden hun medewerking aan de plaat. Er komen daarnaast nog nummers op van onder meer Marvin Gaye, Linda Rondstadt en Yoko Ono.

Vorige week kondigden Amerika's rockicoon Bruce Springsteen en een 20-tal andere muzikanten, onder hen de leden van Pearl Jam en R.E.M., een reeks concerten ter ondersteuning van Kerry aan.

Een maand voor de verkiezingen op 2 november zullen ze in 28 Amerikaanse steden concerteren onder het motto "Vote for Change". Bedoeling is dat de Amerikanen warm te maken om voor de Democraten te stemmen.

Het is sinds de oorlog in Vietnam geleden dat de muziekwereld zich nog zo hevig om de politieke situatie in de VS bekommerde.