-  DEUTSCHE POST. Koopt afdeling logistiek van KarstadtQuelle
-  IBM. VS bezorgd over verkoop van pc-afdeling
-  LG.PHILIPS LCD. Winst keldert
-  MONSANTO. Koopt Seminis
-  TELEFONICA. Denkt aan verkoop Endemol

DEUTSCHE POST. Koopt afdeling logistiek van KarstadtQuelle

Deutsche Post heeft een akkoord ondertekend met de distributiegroep KarstadtQuelle om het deel logistiek van de postorderactiviteiten over te nemen. De transactie, die op 1 april in werking treedt, moet de omzet van Deutsche Post stimuleren nu de vraag naar postdiensten vermindert. De afdeling logistiek genereert meer dan 1 miljoen euro per jaar in omzet.

(bloomberg)

IBM. VS bezorgd over verkoop van pc-afdeling

De Amerikaanse autoriteiten vragen zich af of de verkoop van de pc-afdeling van IBM aan het Chinese Lenovo de nationale veiligheid niet in gevaar brengt.

De overheid vreest dat de Chinezen een afdeling van IBM in North-Carolina gaan gebruiken voor industriële spionage en gestolen technologie gaan gebruiken voor militaire doeleinden.

(bloomberg)

LG.PHILIPS LCD. Winst keldert

Het Koreaanse LG.Philips LCD, de tweede grootste producent van LCD-schermen in de wereld, zag zijn winst in het vierde kwartaal met 94 procent naar beneden vallen, tot 35 miljard won. De omzet daalde met 9,5 procent. Maar de fabrikant verwacht beterschap vanaf het tweede kwartaal. Door het overaanbod zijn de prijzen van de schermen in elkaar gezakt, wat de consument ertoe moet aanzetten om zijn dikke beeldbuis te vervangen door een elegant dun scherm.

(bloomberg)

MONSANTO. Koopt Seminis

De fabrikant van landbouwproducten Monsanto koopt de producent van zaden voor groenten en fruit Seminis voor ongeveer 1 miljard dollar van een particulier kapitaalfonds. Monsanto wil daarmee inspelen op de trend naar gezonder eten. Monsanto neemt ook ongeveer 400 miljoen dollar aan schulden over.

(reuters)TELEFONICA. Denkt aan verkoop Endemol

De Spaanse telefoonmaatschappij Téléfonica denkt eraan om haar Nederlandse media-afdeling Endemol te verkopen. De operator wil geld ophalen door de verkoop van zijn niet strategische afdelingen, en Téléfonica heeft er herhaaldelijk op gewezen dat Endemol geen kernactiviteit is. Volgens bronnen die van het dossier op de hoogte zijn, heeft de operator de investeringsbank Merrill Lynch gevraagd om de mogelijkheden voor de verkoop van de afdeling te bekijken.

(reuters)