-  AGC AUTOMOTIVE. Bonden boos over vonnis
-  ALPHA REPARTITION / APROPHAR. Farmadistributeurs gaan samen
-  COCA-COLA. Werkonderbreking in Oostkamp
-  DEXIA. Koopt Parijs vastgoed
-  DHL. Werkzekerheids-cao ondertekend

AGC AUTOMOTIVE. Bonden boos over vonnis

De vakbonden bij het autoglasbedrijf AGC Automotive uit Fleurus voeren niet langer een eensgezinde strategie. Bij AGC Automotive wordt al sinds begin december gestaakt, maar de rechter in kort geding dwingt de vakbonden nu om werkwillig personeel in de fabriek binnen te laten. Tegen die uitspraak kwam de christelijke bond ACV-CSC gisterochtend in Charleroi op straat. De socialistische vakbond ABVV-FGTB betoogt vandaag in Charleroi. De vakbond tekent ook verzet aan tegen het vonnis.

(belga)

ALPHA REPARTITION / APROPHAR. Farmadistributeurs gaan samen

Alpha Répartition en Aprophar, twee verdelers van geneesmiddelen aan apotheken, gaan hun krachten bundelen. De twee zijn geografisch min of meer complementair: Alpha is vooral actief in Wallonië, Aprophar in Vlaanderen.

(belga)

COCA-COLA. Werkonderbreking in Oostkamp

Leden van de socialistische bediendevakbond BBTK hebben gisterochtend een verrassingsactie gehouden op de terreinen van Coca-Cola in Oostkamp. Ze protesteren tegen de reorganisatie die de directie wil uitvoeren bij de diensten sales en distributie. Tussen 7.30 en 8.45 uur werd het werk neergelegd.

(belga)

DEXIA. Koopt Parijs vastgoed

De Belgisch-Franse bank Dexia koopt een reeks vastgoedbelangen in Parijs over van de Franse verzekeraar AGF. De gebouwen, aan de rue Lafayette 33, omvatten 28.500 vierkante meter kantoorruimte en 301 parkeerplaatsen. Dexia zal er zijn hoofdkwartier onderbrengen, zo meldt AGF.

(reuters)

DHL. Werkzekerheids-cao ondertekend

Directie en vakbonden bij DHL hebben maandag de werkzekerheids-cao ondertekend die geldt tot de verhuizing van de activiteiten naar Leipzig in 2008. De directie garandeert tot 1 april 2008 een volstrekte werkzekerheid. De bestaande operaties en vluchten zullen tot dan behouden blijven. Vanaf 1 september 2007 wordt er in het kader van de procedure volgens de wet-Renault overlegd om ontslagen maximaal te vermijden.

(belga)