LUCKNOW - Een stormloop op gratis sari's heeft maandag in Lucknow, de hoofdstad van de Indiase deelstaat Uttar Pradesh, tot de dood van 25 vrouwen en kinderen geleid. En dertigtal vrouwen en kinderen zijn gewond geraakt

Een plaatselijke politicus van de oppositie hoopte stemmen te winnen door ter gelegenheid van zijn verjaardag onder de arme vrouwen gratis sari's uit te delen. Duizenden vrouwen waren naar een park in Lucknow gestroomd om daar niet zozeer naar het politieke praatje van Lalji Tandon te luisteren, als wel om een sari in ontvangst te nemen.

Toen het gerucht zich verspreidde dat de sari's bijna op waren, ontstond er een ware stormloop en werden tientallen vrouwen en kinderen onder de voet gelopen.

Lucknow is het kiesdistrict van de Indiase premier Atal Bihari Vajpayee. Hij is onderweg naar zijn thuisstad om de mensen daar persoonlijk een hart onder de riem te steken. Later deze maand zijn er parlementsverkiezingen in India.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in