IZEGEM (belga) - Het bedrijf Cargill herstructureert enkele diensten in zijn vestiging in Izegem. Daarbij worden 66 banen bedreigd. Dat werd maandag door de directie bekendgemaakt tijdens de maandelijkse ondernemingsraad.

De aankondiging volgt op enkele interne studies die de afgelopen maanden werden uitgevoerd, volgens het bedrijf met de bedoeling zich aan te passen aan de wijzigende marktomstandigheden. De herstructurering gaat gepaard met een grote investering in de Izegemse vestiging, waardoor die zich verder zou kunnen specialiseren in het verwerken van producten met hoge toegevoegde waarde, zo staat in een mededeling van Cargill. Door die herstructurering zou een oplossing gezocht moeten worden voor 31 arbeiders en 35 bedienden. Daartoe wordt de wettelijke informatie- en consultatieprocedure opgestart.

Cargill stelt ongeveer 350 werknemers te werk, van wie een tweehonderd in Izegem. Het is een onderdeel van de internationale leverancier van voedings- en agrarische producten en financiële diensten. De groep heeft 105.000 werknemers in 59 landen.