Matthias Storme trekt zich terug uit N-VA partijbestuur
Foto: belga
BRUSSEL - Matthias Storme trekt zich terug uit het partijbestuur van de N-VA. ,,Om te vermijden dat zijn loyauteit als lid van de partijtop nog in conflict zou treden met de uiting van zijn mening als academicus'', stellen Storme en N-VA-voorzitter Geert Bourgeois in een mededeling.
 Naar aanleiding van de uitspraak van het Hof van Beroep van afgelopen week had Storme vorig weekend verklaard dat hij het ,,bijna een morele plicht vindt om op het Vlaams Blok te stemmen''. Ook ondertekende hij de 'petitie voor een vrije meningsuiting' op de website van het Vlaams Blok.

De KU Leuven gaat in de komende dagen na of ze eventueel sancties neemt tegen professor Matthias Storme. Storme is hoogleraar recht aan de KU Leuven.

Aan de VRT-radio zei rector André Oosterlinck dat de universiteit eerst nagaat wat Storme precies gezegd heeft. ,,We zullen ons op basis van de statuten beraden over wat precies onder academische vrijheid valt", zei Oosterlinck. In de komende dagen zal beslist worden of er al dan niet een procedure wordt opgestart.