LIMERICK - Dell wil in ons land de omzet in vijf jaar verdubbelen en richt zijn aandacht op de overheid en de kmo's. De computerfabrikant heeft 15,5 procent van de Belgische markt in handen en is er nummer twee, na zijn Amerikaanse concurrent Hewlett-Packard.

De Belgisch-Luxemburgse afdeling bestaat bijna een jaar en telt 96 werknemers in de kantoren in Asse. Dat is een stijging van 25 procent tegenover de bezetting toen België nog een onderdeel vormde van de Benelux-afdeling.

,,De toename in personeel zal volgend jaar hetzelfde zijn'', zegt Frank Bitoun, de uit Frankrijk overgekomen directeur van de nieuwe Benelux-afdeling.

Bitoun heeft zijn groeiwegen al uitgedokterd. ,,België is een land van kleine en middelgrote ondernemingen. De weg om succesvol te zijn is door naar die markt te gaan.'' Maar ook de complexe structuur van de verschillende niveaus van overheden biedt kansen. Die vele overheden hebben immers allemaal computers nodig.

De Belgisch-Luxemburgse afdeling bedient de bedrijven met meer dan tweehonderd werknemers, bedrijven met minder dan tweehonderd werknemers die deel uitmaken van een internationale groepering en ook overheden, onderwijs en gezondheidszorg.

Particulieren en bedrijven met minder dan tweehonderd werknemers die geen deel uit maken van een internationale groep, worden in Nederland verder geholpen.

(nna)