WASHINGTON - Softwaregigant Microsoft heeft een eind gemaakt aan het juridisch dispuut met InterTrust door het betalen van 440 miljoen euro. Het conflict draaide rond het patent en de licenties op de software van InterTrust. Die wordt onder meer gebruikt voor de beveiliging van digitale film en muziek.

De voorbije jaren beschuldigde InterTrust Microsoft ervan om bij de Windows Media Player en Xbox, zijn patent te schenden. Microsoft ontkende. Met het akkoord dat werd bereikt zullen gebruikers van Windows de beveiligingssoftware van InterTrust kunnen toepassen zonder de licentie te moeten kopen.

Het is voor Microsoft al het tweede akkoord in der minne, op korte tijd. Eerder deze maand werd aan concurrent Sun Microsystems 1,6 miljard dollar betaald. Het afkopen van een regeling is geen probleem voor Microsoft: het bedrijf heeft een 'oorlogskas' van naar schatting 55 miljard dollar.

De beveiligingssoftware van InterTrust is nuttig in de strijd tegen het illegaal downloaden van digitale muziek, films en andere content.

InterTrust is deels in handen van Sony en Philips. Het heeft 30 patenten in de VS en 100 wereldwijd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in