Daniel Van Den Bulcke is professor emeritus in internationaal management en ontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen. Hij is sinds 1989 directeur van het Centre of International Management and Development-Antwerp (Cimda) en academisch directeur van het Euro-China Centre van de UAMS.

Hij doceerde in het verleden tevens Internationaal Management aan de Universiteit Gent, en was gastdocent aan talrijke buitenlandse universiteiten en business schools. Haiyan Zhang is programmadirecteur van het Euro-China Centre van de UAMS, en is senior researcher aan het Cimda. Het Euro-China Centre is een business unit van de UAMS. Het organiseert opleidingsprogramma's voor zowel Chinese als Belgische verenigingen en ondernemingen, evenals onderzoeksprojecten rond de Chinese economie en managementthema's.

Het Euro-China Centre onderhoudt nauwe contacten met Chinese universiteiten, overheidsinstellingen en het Chinese zakenleven, en werkt samen met andere Belgische en Europese instellingen die actief zijn in China of die onderzoeks- en opleidingsprojecten opzetten over China. Van 2001 tot 2004 organiseerde het Euro-China Centre bijvoorbeeld 16 op maat gemaakte opleidingsprogramma's, waar 339 Chinese ambtenaren en managers aan deelnamen. Daarnaast organiseert het ook programma's over China voor Belgische managers, waaronder een zomercursus in China zelf.

haiyan.zhang@ua.ac.be