-  Personeel Fnac weer aan de slag
-  Elia-taks een jaar later ingevoerd
-  Duitse werkloosheid daalt in april
-  Waalse vervoersmaatschappij TEC staakt
-  Suikersubsidie ongeoorloofd
-  Sociale onrust bij ING

Personeel Fnac weer aan de slag

Vandaag wordt het werk in de opslagplaats van boeken- en muziekketen Fnac in Evere hervat. Dat maakte vakbondsafgevaardigde Irène Kaufer (BBTK) donderdag bekend. ,,De werknemers hebben aanvaard hun staking op te schorten terwijl we vandaag een gesprek voeren met de directie.''

(belga)

Elia-taks een jaar later ingevoerd

De Elia-taks wordt wellicht een jaar later ingevoerd. Er wordt verwacht dat de regering, de leveranciers en de netbeheerders vandaag een definitief akkoord bereiken over dit plan. Er is in ieder geval een principieel akkoord om de terugwerkende kracht van de Elia-taks af te schaffen. Het blijkt in de praktijk niet mogelijk voor de leveranciers om een taks te heffen op het verbruik van vorig jaar. Het voorstel is nu de Elia-taks te heffen vanaf 1 juli 2005. Dat heeft De Tijd vernomen.

(pse)

Duitse werkloosheid daalt in april

De Duitse werkloosheid is voor het eerst in 15 maanden gedaald. Dat is vooral te danken aan het warmere weer, waardoor meer mensen seizoensarbeid in de open lucht aanvaardden en doordat wie niet meer in aanmerking kwam voor werkloosheidssteun uit de cijfers werd gefilterd. In april daalde het aantal werklozen in Duitsland, de grootste economie van Europa, met 79.000 tot 4,89 miljoen.

(bloomberg)

Waalse vervoersmaatschappij TEC staakt

Het personeel van de Waalse vervoersmaatschappij TEC legt vandaag voor 24 uur het werk neer. Enkel de particuliere busdiensten die rijden voor rekening van de TEC verzekeren een normale dienst. De vakbonden staken uit protest tegen ,,een gebrek aan middelen voor het openbaar vervoer''.

(belga)

Suikersubsidie ongeoorloofd

De Wereldhandelsorganisatie heeft de subsidies van de Europese Unie aan suikerproducenten gisteren als ongeoorloofd bestempeld. Het beroepspanel handhaafde de beslissing van een lager panel dat Europese suikerexporteurs meer staatssteun kregen dan toegestaan.

(ap)

Sociale onrust bij ING

De vakbonden bij ING zeggen dat ING zijn bankactiviteiten onder de loep wil nemen om te komen tot ,, een nieuw operationeel model door middel van rationalisaties.''

Ze vrezen dat de logistieke activiteiten en de ondersteunende diensten uitbesteed zullen worden. Als dat gebeurt, komen duizenden banen op de helling. Ze hebben in een brief aan de directie dan ook laten weten dat ze zich het recht voorbehouden om acties te organiseren.

(belga)