BRUSSEL - Het viaduct 'Drie Fonteinen' aan het Brusselse Leonardkruispunt is sinds 6.30 uur vanochtend weer open voor alle verkeer in beide richtingen. Brussels minister van Openbare Werken en Vervoer Jos Chabert opende de brug plechtig door de eerste mannelijke automobilisten een paasei te overhandigen. De eerste vrouwen die de brug overstaken ontvingen een bloemetje.

Grootste verandering na de werken is de versmalling van de rijstroken met een halve meter. Dat zou snelheidsremmend werken. Bovendien wordt het aantal rijstroken richting Brussel-centrum teruggebracht van drie naar twee. De twee maatregelen moeten de veiligheid verhogen. Voorts werd er via wegmarkeringen ook een aparte baan voor het openbaar vervoer aangelegd.

Nog deze zomer moet richting Namen een draagbalk van de brug vervangen worden. In 2005 krijgt het viaduct ook nog langs beide kanten geluidsschermen. Na het definitieve einde van de werken zal het verkeer dat van de Ring komt terug richting centrum kunnen via de E411. Voertuigen die uit de richting van Overijse het centrum in willen, zullen dat over twee rijstroken moeten doen.

Het viaduct 'Drie Fonteinen' raakte op 6 december vorig jaar zwaar beschadigd door een brand in een chalet onder de brug. De herstellingswerken gingen op 5 februari van start en kostten 800.000 euro.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig