WEZEMBEEK-OPPEM - Twee onbekenden hebben dinsdagavond in Wezembeek-Oppem een MIVB-tram beschoten met een loodjeskarabijn. Dat meldt Krista De Beck van de politiezone Wezembeek-Oppem/Kraainem. Het glas van de voorruit werd hierdoor verbrijzeld en de trambestuurder raakte lichtgewond aan de rechterhand.

De schietpartij deed zich voor omstreeks 19.20 uur in de omgeving van de halte Ban Eik. De tram van de Brusselse vervoersmaatschappij reed op lijn-39. Buiten de trambestuurder raakte niemand anders van de inzittenden gewond. Het onderzoek is in handen van de lokale recherche van de politiezone Wezembeek-Oppem/Kraainem. Het tweetal is nog spoorloos.

In een gesprek met Radio-2 Vlaams-Brabant stelde MIVB-woordvoerster Annemie Gentbrugge deze middag dat het niet het enige incident was die avond. ,,De bewuste tram moet op een bepaald ogenblik onder een voetgangersbrug en daar heeft de bestuurder gemerkt dat zijn voorruit stuk was. Hij heeft zijn weg voortgezet en toen hij terugkwam is op hem gevuurd. We hebben die avond ook nog met een andere tram op dezelfde lijn problemen gehad. Er was dus wel kwaad opzet in het spel.''