VLADIKAVKAZ - Het dodental van de aanvallen die Tsjetsjeense rebellen maandagavond uitvoerden op overheidsgebouwen in de Russische deelrepubliek Ingoesjetië is opgelopen tot 92. Zesenzeventig van de slachtoffers zijn soldaten en politieagenten. Het aantal gewonden bedraagt 120. Dat heeft een lid van de commissie die de regering heeft ingesteld om de aanvallen te onderzoeken gezegd.

Bij de aanvallen waren volgens de Ingoesjetische politie zo'n tweehonderd rebellen betrokken. Rusland heeft duizenden soldaten naar Ingoesjetië gestuurd om jacht te maken op de rebellen. Een woordvoerder van het Ingoesjetische ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat vijf verdachten zijn opgepakt en dat twee van de aanvallers gewond zijn geraakt.

De Tsjetsjeense minister van Binnenlandse Zaken Aloe Alchanov zei te geloven dat de aanvallen zijn uitgevoerd onder leiding van een vanuit Ingoesjetië opererende rebellenleider, Magomed Jevlojev. Eerder zei Alchanov dat de Tsjetsjeense rebellenleider Sjamil Basajev achter de aanvallen zat.

In Ingoesjetië ging vandaag een driedaagse periode van rouw in ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Onder de doden zijn een medewerker van de Verenigde Naties, twee ministers en een onderminister.