Belgacom
  FORD GENK
  UMICORE

Belgacom

Overname pensioenfonds is geen staatssteun. De Belgische regering heeft een correct bedrag gekregen voor de overname van de pensioenlasten van Belgacom. Die transactie is dan ook geen staatssteun, zo oordeelt de Europese Commissie. Of de transactie ook mag worden opgenomen in de berekening van het overheidstekort-2003, is nog niet beslist.

FORD GENK

Extra productiedagen voor Transit. De productie van de Ford Transit in Genk wordt wegens het hoge aantal bijkomende bestellingen met twee dagen verlengd. Dat heeft de bedrijfsleiding gisteren meegedeeld.

De productie van de Ford Transit verhuist naar Turkije. De planning tot nog toe was om de productie in Genk stop te zetten op 30 januari. Dat wordt nu 3 februari. Het Belang van Limburg had gisteren gemeld dat de directie de maatregel nam om de verloren productiedagen tijdens de sociale acties van vorig jaar in te halen.

UMICORE

Zoekt beleggers voor obligatielening van 150 miljoen euro. De Belgische non-ferro groep Umicore gaat voor 150 miljoen euro obligaties uitgeven met een looptijd van 8 jaar. De obligatie wordt genoteerd op de Brusselse beurs.

Umicore zal de opbrengst gebruiken om een deel van het bankkrediet, dat gebruikt werd om de overname van Precious Metals Group (PMG) uit 2003 te herfinancieren. Die overnamewas de grootste in de geschiedenis van Umicore. De obligaties worden uitgegeven onder de vorm van een openbaar bod in België. De emissieprijs werd vastgelegd op 101,803 procent van de nominale waarde van elke obligatie. De jaarlijkse brutocoupon bedraagt 4,875 procent. De inschrijvingsperiode loopt van 26 januari tot 11 februari.