BRUSSEL - Signalen dat de ECB nog niet van plan is om de rente te verlagen, deden de euro gisteren opnieuw stijgen op de internationale markten.

Raadslid Nout Wellink van de Europese Centrale Bank zei gisteren dat de stijging van de euro ,,niet excessief'' is, en dat de ECB de rente dus niet hoeft te verlagen om de munt af te remmen. Meer was er niet nodig om de euro omhoog te stuwen. Bovendien zei de Duitse vice-minister van Financiën, Caio Koch-Weser, dat de ministers van Financiën van de G7 het waarschijnlijk niet eens zullen geraken over een plan om de euro af te remmen.

De Europese autoriteiten houden niet van de huidige koersschommelingen, maar ze zullen er ook niets tegen ondernemen, zo interpreteerde een analist die uitlatingen.

De euro steeg daardoor in New York tot 1,2647 dollar, tegenover een koers van 1,2581 dinsdag. Dinsdag had de euro zijn sterkste stijging in twee maanden gekend.

Overigens liet ook het Internationaal Monetair Fonds weten de goedkope dollar geen negatieve invloed zal hebben op de wereldwijde economische groei Ze liet zelfs uitschijnen dat het IMF mogelijkerwijs zijn groeiramingen voor de groei van de wereldeconomie gaat herzien. In september voorspelde het IMF al een groei van 4,1 procent In april komt het IMF met een formele herziening van zijn ramingen.