AMSTERDAM - De Amerikaanse distributeur Sony Pictures Classics (SPC) heeft de Amerikaanse rechten gekocht van "Interview", de Engelstalige remake die Steve Buscemi maakte van de gelijknamige film van Theo van Gogh. SPC brengt de film begin juli op grote schaal uit in de Amerikaanse bioscopen. Dat heeft de Nederlandse producent Column zondag gemeld.

De psychologische thriller is inmiddels aan twintig landen verkocht, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Scandinavië en Turkije. De film vertelt over de elitaire journalist Pierre (Steve Buscemi) die soapster Katya (Sienna Miller) moet interviewen. Tussen de twee botsende karakters ontspint zich een psychologisch kat-en-muisspel.

De hoofdrollen in de Nederlandse versie uit 2003 werden vertolkt door Pierre Bokma en Katja Schuurman. "Interview" is de eerste van drie Engelstalige remakes die producent Column op dit moment maakt van succesvolle films van Theo van Gogh. De andere twee titels zijn "06" en "Blind Date".

Producent Gijs van de Westelaken van Column "had niet verwacht dat het zo hard zou gaan". Hij is vooral heel verheugd dat de release van de remake ook een hernieuwde interesse opwekt in de oorspronkelijke versie van Van Gogh. "Die film heeft toentertijd buiten Nederland alleen maar op festivals gedraaid", vertelt hij. "In bijvoorbeeld Frankrijk wordt hij nu tegelijkertijd met de nieuwe versie alsnog in de bioscoop uitgebracht."

Behalve als film gaat "Interview" ondertussen ook als toneelstuk de hele wereld rond. In Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Zweden is het stuk al opgevoerd, in Frankrijk en Engeland zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium.

In Nederland gaat de Buscemi-remake van Interview half mei in premiere.