MEXICO

'De Mexicaanse keuken is de ziel van ons land', vertelt jurylid Marianela Avila. 'De Mexicanen hebben een heel oude gastronomische traditie en veel gerechten zijn nog precies hetzelfde als in de periode van de Azteken, Maya's of Tolteken. Sommige Mexicaanse ingrediënten hebben trouwens ook de rest van de wereld veroverd, zoals paprika, tomaat - van 'tomatl', wat 'waterige vrucht' in het Nahuatl betekent - de vanille van de Totonaken, de traditionele cacao, avocado en mais.'

Vandaag is Mexico een multiculturele gemeenschap waarin die tradities gecombineerd worden met invloeden uit Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland, wat de keuken erg gevarieerd maakt. In het noorden voeren ...
Binnenland
  1. Kitir over Congo Hold Up: ‘Schrijnend, oneerlijk en onrechtvaardig’
  2. Foto Lectrr, cartoon van de dag
  3. Coronablog | Israël sluit grenzen voor alle buitenlanders
  4. Winterse buien op komst
  5. Huisartsen boos over nieuwe teststrategie: ‘We doen vanaf nu ons eigen ding’
  6. Hoe de volgorde bij de boosterprik wordt bepaald: ‘Ten laatste in maart voor iedereen boosterdosis’
  7. Verwarring over maatregel vakantiehuisjes: huren mag toch met meer dan vijftien mensen
  8. NMBS geschokt door nieuw geval van fysieke agressie op treinbegeleidster
  9. Tweede test voor volledige gevaccineerde hoogrisicocontacten valt weg
  10. Foto Eerste sneeuw in België is gevallen
  11. Psychiater Dirk De Wachter heeft kanker: ‘Een kaakslag’
  12. Weyts niet te spreken over beslissing om leerkrachten niet prioritair te vaccineren: ‘Ik begrijp dit niet’
  13. Arts mag na klacht over euthanasie weer werken
  14. Nieuwe slimme flitscamera’s zijn ‘onzichtbaar’
  15. De Lijn voert onderzoek naar buschauffeur die elf haltes voorbij rijdt
  16. Zo wordt bepaald wanneer u uw een boosterprik krijgt
  17. KMI waarschuwt voor gladde wegen
  18. Polen houdt 200-tal migranten vanuit Wit-Rusland tegen
  19. Video Everzwijnen alsmaar minder schuw: 15 dieren vlakbij centrum Genk gespot

Niet te missen