VILNIUS - De Franse rockzanger Bertrand Cantat, die momenteel in een Litouwse gevangenis zit wegens doodslag op zijn partner, de Franse actrice Marie Trintignant, heeft vandaag een concert gegeven voor zijn vrienden in de gevangenis. Dat heeft zijn advocaat bekendgemaakt.

,,Het concert duurde één uur en de hele kerk van de gevangenis zat vol", aldus advocaat Virginijus Papirtis.

Tijdens het optreden zong Cantat, die zijn gitaar en mondharmonica bij zich had voor de muzikale ondersteuning, liedjes uit zijn eigen repertoire, maar ook klassiekers van onder andere John Lennon, Edith Piaf, Paul McCartney, Rod Stewart en U2.

,,Het idee voor het concert groeide toen we de gitaar van Cantat probeerden terug te krijgen van de procureur", aldus Papirtis. ,,Toen hij na lange tijd weer op zijn geliefd muziekinstrument kon spelen, werd hij opnieuw door de muziekmicrobe gebeten".

In de nacht van 26 op 27 juli 2003 werd de Franse actrice Marie Trintignant, na een hevige ruzie met Cantat, in coma afgevoerd naar het ziekenhuis van Vilnius. Op 1 augustus 2003 overleed Trintignant aan de gevolgen van een hersenoedeem.

De 41-jarige Cantat, die beschuldigd werd van vrijwillige doodslag, werd op 29 maart van dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. In afwachting van zijn overbrenging naar een Franse gevangenis wordt hij momenteel vastgehouden in de gevangenis van Vilnius.