Artwork Systems Group is een commercieel partnerschap aangegaan met Punch Graphix.

Het partnerschap houdt in dat Artwork Systems en Punch Graphix elkaars producten zullen promoten. Ze zullen elkaar op de hoogte brengen wanneer prospecten of klanten interesse tonen om te investeren in een basysPrint CtP of front-end pakketten voor de verpakkings- en high-end segmenten van de commerciële drukmarkt.

Het partnerschap met Punch Graphix resulteerde al in enkele gezamenlijke installaties, zoals bij Pattyn in Brugge en Speciaaldrukkerij Lijnco in Groningen, Nederland.

Punch Graphix ontwerpt, ontwikkelt en levert digitale druk- en pre-press oplossingen voor de wereldwijde grafische industrie via de merken Xeikon en basysPrint.

Punch Graphics staat genoteerd op de Alternative Investment Market in Londen. Het is een afdeling van Punch International dat nog 49% van Punch Graphics in handen heeft.

Daarnaast is Punch ook actief in Telematica en in Toelevering. Punch maakte recent bekend dat het een eenmalig verlies van maximaal 4 miljoen euro zal incasseren omdat het in Mexico en vooral Slovakije de productie van klassieke beeldbuizen moet opdoeken.

Artwork Systems is een van de grootste softwareleveranciers voor de pre-productie van drukwerk. Het bedrijf zag zijn aandeel de voorbije twee jaar uit de put klimmen nadat eind 2003 een einde kwam aan een aanslepend geschil met de fiscus. In het eerste kwartaal van het boekjaar 2006, dat werd afgesloten op 31december 2005, boekte het bedrijf een geconsolideerde omzet van 12 miljoen euro, een daling van 2,4%. Maar de nettowinst ging met 19,8% omhoog, tot 3,3 miljoen euro.

Op Ipex, de wereldwijde vakbeurs voor de grafische industrie, zal Artwork Systems aanwezig zijn op de basysPrint-stand van Punch Graphix.

(nna)

www.punchinternational.com

www.artwork-systems.com