De West-Vlaamse zakenman Christian Dumolin verzet zich tegen de terugkeer van Patrick Steverlynck.

Dumolin, minderheidsaandeelhouder bij Picanol, vindt Patrick Steverlynck om twee redenen ongeschikt. Het is onder zijn voorzitterschap en met zijn actieve medewerking dat Jan Coene zich kon verrijken bij Picanol. Coene moest de onterecht geïnde gelden terugbetalen toen de ware toedracht over de geheime afspraken tussen Coene en Steverlynck bekend raakte.

Patrick Steverlynck en enkele familieleden met wie hij een aandeelhouderspact had gesloten, bleken ook stelselmatig privékosten af te wentelen op de bouwer van weefgetouwen. De familie werd zeer tegen haar zin gedwongen een deel van die kosten terug te betalen.

Patrick Steverlynck zou door een akkoord tussen de ruziënde familieleden Steverlynck nu opnieuw bestuurder worden bij Picanol. De familiale minderheidsaandeelhouders krijgen zelf ook een zitje in de raad van bestuur. Paul Vandekerckhove zou dit opnemen.

Ze mogen ook de kosten van hun aandeelhoudersverzet door Picanol laten betalen. Dumolin vindt dat niet correct. ,,Ik betaal mijn advocaat zelf. Ze hadden hun kosten moeten verhalen op de aandeelhouders die de fouten hebben gemaakt, niet op de vennootschap.''

Bij Picanol bestaat al lang een cultuur van: de vennootschap betaalt. Toch zou er deze keer een einde aan moeten komen, zeggen de voorstanders van het akkoord. Door de strijdbijl te begraven kan de vennootschap zich weer richten op de eigenlijke activiteit.

Of Dumolin het hierbij zal laten, is zeer de vraag. Hij heeft alvast een advocaat in de arm genomen. Dumolin is via zijn huwelijk een van de familiale aandeelhouders, maar staat buiten de regeling die de familie afgelopen weekend sloot. Dat de vennootschap 1,2 miljoen euro moet betalen voor de regeling, kan volgens hem niet.

(pdd)