De Nederlandse internetbank Binck werkt volop aan het welslagen van de lancering in België.

Het Nederlandse Binck onderzoekt de verkoop van Hills Independent Traders (HIT), een Britse dochter gespecialiseerd in de handel in aandelenderivaten. Dat maakte de beursgenoteerde internetbank gisteren bekend, voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering.

Volgens Binck is de Britse dochter winstgevend, maar zijn de synergievoordelen beperkt en is HIT strategisch onvoldoende complementair met de eigen activiteiten.

Binck heeft zijn aandacht recent verlegd naar de Belgische markt, waar het begin deze maand met hoge verwachtingen zijn activiteiten is gestart. Het Amsterdamse bedrijf richt zich in ons land niet alleen op particuliere beleggers, maar ook op vermogensbeheerders en zelfs beursvennootschappen. Voor deze laatste voert Binck het complete ordertraject uit, inclusief een deel van de administratie en de rapportering.

De Belgische markt is volgens Binck vergelijkbaar met de Nederlandse van een paar jaar geleden. Studies wijzen uit dat er in België 400.000 beleggers zijn, van wie er 200.000 zeer actief zijn.

De meeste beleggers hebben alleen een effectenrekening bij een grootbank, waarmee ze in principe al hun geldzaken doen. De verwachting is dat velen voor hun beleggingen zullen overschakelen op online beleggen.

De belangrijkste concurrenten op de online beleggersmarkt in België zijn Bolero, Keytrade Bank, Cortal Consors en WHS Selfinvest. De eerste weken van de lancering in België zijn volgens Binck ,,goed verlopen". Cijfers maakte de Nederlandse internetbank evenwel niet bekend.

In Nederland boekt Binck alvast een forse vooruitgang. De teller staat er op ruim 38.500 klanten, in vergelijking met 32.800 klanten vorig jaar. De goede prestaties van de beurzen zijn daar niet vreemd aan.

(nta)