De Amerikaanse informaticagigant Microsoft heeft gisteren bij het Hooggerechtshof van Seoel beroep aangetekend tegen zijn veroordeling in Zuid-Korea wegens misbruik van zijn dominante positie. Microsoft kreeg in december een boete van 33 miljard won (ruim 28 miljoen euro) op basis van de antitrustwetgeving. De boete van 33 miljard won werd later licht herzien tot 32,4 miljard won (27,6 miljoen euro).

Volgens de uitspraak van de Zuid-Koreaanse concurrentiecommissie (FTC) moest de softwaregigant binnen de 180 dagen twee alternatieve versies van Windows XP aanbieden, en onder meer de muziekspeler Media Player en het instant messagingprogramma MSN Messenger loskoppelen van Windows.

Microsoft stelt dat het ,,blijft geloven dat zijn acties conform zijn aan de Koreaanse wet en dat ze nuttig zijn geweest voor de Koreaanse consumenten en technologische industrie''. De Zuid-Koreaanse advocaat van Microsoft, Jae Hoon Chung, stelde gisteren dat de Koreaanse regels ,,strenger zijn dat de regelgeving van de Europese Commissie''.

(afp)