De Amerikaanse Amanda Beard veroverde het goud op de 200 m schoolslag voor vrouwen op de Olympische Spelen in Athene. Met 2:23.37 ging Beard de Australische Leisel Jones (2:23.60) en de Duitse Anne Poleska (2:25.82) vooraf.

Beard is wereldrecordhoudster en wereldkampioene op de afstand, maar finishte slechts vierde op de 100 m. Eindelijk heeft ze nu haar individuele olympische titel beet. Dinsdag was ze nog goed voor zilver op de 200 m wisselslag en vóór Athene had ze al vier olympische medailles: 3e 200 m school in Sydney, 2e 100 m en 200 m school en goud op de 4x100 m wissel in Atlanta. .

Liu verbetert wereldrecord gewichtheffen

De Chinese Chunhong Liu heeft het wereldrecord gewichtheffen voor vrouwen tot 69 kg verbeterd. Ze kwam tot een totaal van 275 kg, 5kg meer dan het vorige record. In het trekken verbeterde ze haar eigen wereldrecord met 2,5 kg (122,5kg). In het stoten evenaarde Liu haar wereldrecord van 153kg. Haar prestatie was meteen goed voor de gouden medaille.

Vals bomalarm schrikt Griekse Atletiekfederatie op

De gebouwen van de Griekse Atletiekfederatie in Athene zijn donderdag een uur ontruimd na een bommelding aan een Griekse krant. Die bleek achteraf vals. Dat heeft een politiebron bevestigd.

Alle verkeer op de drukke baan waar het gebouw gelegen is, werd omgeleid. Alleen de rijbaan voorbehouden voor olympisch verkeer was nog open. Er kwamen getrainde honden en een ontmijningseenheid aan te pas om alle bureaus te doorzoeken, maar er werd niets gevonden. Alleen op de muren van het gebouw stond wat graffiti met daarop sympathiebetuigingen voor de in ongenade gevallen Griekse spurters Costas Kenteris en Ekaterini Thanou.

Mauresmo naar halve finale

De derde halve finaliste is bekend. Ook Mauresmo heeft zich geplaatst voor de halve finale. De Française had drie sets nodig om de Russische Svetlana Kuznetsova te verslaan: 7-6, 4-6 en 6-2.

Moya gewipt door Massu

De Chileen Nicholas Massu heeft de Spanjaard Carlos Moya geklopt in twee sets. Het werd 6-2 en 7-5.

Molik tweede halve finaliste

Na Myskina heeft ook Alicia Molik zich geplaatst voor de halve finale in het tennis. Zij klopte Ai Sugiyama met 6-1 en 6-2. In die halve finale neemt ze het op tegen Mauresmo of Kuznetsova.

Anastasia Myskina wacht op Henin in halve finale

De Russin Anastasia Myskina heeft zich geplaatst voor de halve finales van het vrouwen enkelspel. Myskina, het derde reekshoofd en nummer drie van de wereld, veegde op het Griekse hardcourt de Italiaanse Francesca Schiavone, de nummer zeventien van de wereld, met 6-1, 6-2 van de baan.

Myskina wacht nu in de halve finale tegen de winnares van het duel tussen onze landgenote Justine Henin-Hardenne en de Française Mary Pierce (WTA-28).

Geen sanctie voor Miresmaeili

De Internationale Judofederatie (IJF) legt de Iraniër Arash Miresmaeili geen sanctie op omdat hij uit politieke overtuigingen weigerde te kampen tegen de Israeliër Ehud Vaks. De atleet woog teveel om in zijn gewichtscategorie (-66kg) te vechten en dus kan de IJF hem gewoon niet straffen.

,,Miresmaeili had niet voorzien om niet te vechten in zijn gewichtscategorie, de -66 kg'', aldus de IJF. ,,Hij woog gewoon te veel.'' Eerder was hij nog de vlaggendrager bij de openingsceremonie waarna hij, volgens ooggetuigen, erg veel gegeten had tijdens de officiële maaltijd.

Duitse eventingploeg in ere hersteld

Na hun klacht van gisteren is de Duitse ruiterploeg vandaag in ere hersteld. De jury besliste gisteren,na een klacht van Frankrijk, om de Duitse ruiter Bettina Hoy na de competitie nog een strafpunt toe te kennen. Daardoor viel de ploeg van de eerste naar de vierde plaats terug.

Vijf gewichtheffers positief

De Internationale Gewichtheffersfederatie (IWF) heeft de namen bekendgemaakt van de vijf gewichtheffers die net voor de Olympische Spelen een positieve plas afleverden. Het gaat om drie vrouwen (de Turkse Sahbaz Sule, de Indische Pratima Kumari Na en de Marokkaanse Wafa Ammouri) en twee mannen (de Moldaviër Viktor Chislean en de Hongaar Zoltan Kecskes).

Van den Hoogenband out op 50m

Sensatie in het zwemmen. Pieter Van den Hoogenband is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van de 50m vrije slag. VDH, die in Sydney nog brons pakte op deze afstand, zwom pas de 17de tijd. Enkel de eerste 16 mogen naar de halve finale.

Ook wereld- en olympisch recordhouder Popov kon zich niet plaatsen.

Winst voor Nederlands hockeyteam

De Nederlandse hockeymannen hebben in de eindfase van het duel met Zuid-Afrika, de volle winst kunnen pakken. Karel Klaver tikte, met nog 2 minuten speeltijd, de 3-2 binnen.

Nieuw wereldrecord in schieten

De Duitser Manfred Kurzer heeft in de kwalificaties van het schieten een nieuw wereldrecord neergezet in de discipline lopend hert 10m. De 34-jarige Kurzer scoorde 590 punten, wat 2 punten beter is dan het oude wereldrecord.

Gevaert/Van Der Fraenen in C-finale Roeien

Justin Gevaert en Wouter Van Der Fraenen hebben zich donderdag geplaatst voor de C-finale van de dubbeltwee in de lichtgewicht-klasse in het roeien op de Spelen van Athene. Het Belgische duo werd tweede in de halve finale van de klassementswedstrijden in 6:25.34, een kleine 2 seconden trager dan de Duitsers Manuel Brehmer en Ingo Euler die de wedstrijd wonnen.

De C-finale wordt zaterdag geroeid.

Zondag al werd de Birmaanse gewichthefster huiswaarts gestuurd na een positief dopingplasje. Dinsdag raakte bekend dat de Marokkaanse Wafa Amouri (-63 kg) zich dopeerde.