ANTWERPEN - De West-Vlaamse pvc-verwerker Deceuninck heeft in de eerste zes maanden van 2004 een nettowinst behaald van 8,379 miljoen euro. Dat is minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen bedroeg dat cijfer 13,5 miljoen euro. Dat meldt de groep in een persbericht. Voor het jaar 2004 gaat de groep nu uit van een daling van de bedrijfswinst (ebit) met 15 tot 20 procent. Eenmalige strategische en herstructureringskosten en de sterk gestegen grondstofprijzen hebben de ebit negatief beïnvloed. Daarnaast kwam na de strenge winterperiode de verkoop in de Verenigde Staten traag op gang.

De omzet in het eerste halfjaar bedroeg 280,7 miljoen euro, een stijging met 64 procent tegenover de 171,2 miljoen euro vorig jaar. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 16,9 miljoen euro, 27,4 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar (23,3 miljoen eur).

Deceuninck stuurt de verwachting voor de omzetgroei bij van 8,5% voor 2004 naar 8,5 a 10 procent. In Polen en Tsjechie wordt rekening gehouden met lagere groeicijfers door de overproportionele groei in het eerste halfjaar. Ook in Europa wordt een zwakkere groei verwacht. Amerika zal de opgelopen achterstand uit de twee wintermaanden inhalen, aldus het persbericht.