BASF verhoogt zijn bod op Engelhard tot 38 dollar per aandeel en stelt vijf kandidaat-bestuurders voor.

BASF, het grootste chemiebedrijf ter wereld, onderneemt een ultieme poging om het Amerikaanse bedrijf Engelhard alsnog in te lijven. De Duitse chemiereus lanceerde maandag een opmerkelijk ultimatum.

BASF verhoogt zijn bod van 37 naar 38 dollar per aandeel en gaat voorts vijf kandidaten voorstellen voor de raad van bestuur van Engelhard. De Duitse chemiereus ontvouwde ook een plan om een pakket aandelen van Engelhard terug te kopen tegen 45 dollar per aandeel. Als de aandeelhouders van Engelhard de kandidatuur van de vijf kandidaten niet steunen, geeft BASF de strijd onherroepelijk op.

BASF deed op 3 januari van dit jaar al een bod. Engelhard sloeg het bod echter af als ontoereikend en riep zijn aandeelhouders op om het bod niet te steunen. Het is de vijfde keer dat BASF zijn bod verlengt.

Na de eerste vier rondes is amper een half procent van de aandelen aangemeld. Engelhard is gespecialiseerd in onder andere de productie van katalysatoren, een van de belangrijkste actieterreinen van het Belgische Umicore.

Op 2 juni is de algemene aandeelhoudersvergadering van Engelhard gepland.