Andrea brengt mensen bij elkaar
Andrea Croonenberghs is met een redactieteam volop bezig met de voorbereiding van een nieuw Eén-programma dat normaal gezien in het najaar op het scherm komt. De werktitel, Het project , weerspiegelt voor een deel de doelstelling. Eén wil met het nieuwe programma een sociaal verbindende rol spelen en als medium de mensen op één of andere manier opnieuw bij elkaar brengen.

Veel willen de makers nog niet kwijt maar vast staat dat het programma niet de bedoeling heeft om in het vaarwater van Fata Morgana te komen. Het project gaat eerder op zoek naar projecten van mensen met zin voor initiatief en verfrissende ideeën om hun leefomgeving op een blijvende manier te verbeteren: de aanleg van een petanquebaan, een originele manier om nieuwe buren te verwelkomen, het realiseren van een hangplek om te skaten, een beurtrol voor kinderopvang.

(RTL)Mensen met een groot hart en sociaal gerichte ideeën hebben kunnen terecht bij hetproject@een.be , 02-741.97.77 of VRT, Het Project, Kamer 8L51, 1043 Brussel.