Omrix Biopharmaceuticals geeft 3.437.500 nieuwe aandelen uit voor een beursnotering op Nasdaq.

Het Belgisch bedrijf Omrix Biopharmaceuticals, gespecialiseerd in bloedstelping geeft de nieuwe aandelen uit binnen een prijsvork van 15 tot 17 dollar per aandeel. Dat meldt Quest for Growth, dat 2 miljoen dollar investeerde in Omrix en een belang van 4% heeft in het bedrijf.

Omrix werd opgericht door de Brusselaar Robert Taub nadat hij in 1995 een portefeuille met licenties en patenten had verworven van Octapharma, een Zwitsers-Oostenrijks bedrijf waarvan Taub in 1983 overigens co-stichter was. Taubs specialiteiten zijn hemostase (bloedstelping) en passieve immunotherapie. De producten voor bloedstelping worden gebruikt in de operatiekamer, de zogenaamde markt voor biochirurgische hemostatica. De omvang van die markt wordt op 275 miljoen dollar geschat.

Quest for Growth meldde eind januari (DS 21 januari) dat Omrix een dossier met een aanvraag voor een beursnotering had ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Toen werd erop gewezen dat Omrix 80,5 miljoen dollar vers geld wil ophalen.

Quest bezit 1.308.734 aandelen. Voor de beursgang wordt het aantal aandelen door een ,,reverse stock split'' (1 voor 2,75) teruggebracht, waarna Quest for Growth 475.903 nieuwe aandelen zal bezitten. De bestaande aandeelhouders verbinden er zich toe, geen aandelen te verkopen binnen de 180 dagen na de beursgang. Na de eerste notering zal Quest deze aandelen in haar boeken noteren met een discount van 25 procent ten opzichte van de beurskoers.

De discount zal vanaf de tweede maand volgend op de beursgang telkens met 5 procent per maand verminderen.

(nna)