Distripar, een dochter van de holding NPM van de Belgische financier Albert Frère, koopt de papierketen Club.

Club was tot nu toe in handen van KBC Private Equity, Net Fund Europe (verbonden met Mitiska), en een aantal privé-aandeelhouders.

Club wordt bij de verkoop gewaardeerd op 21 miljoen euro. De transactie is nog onderworpen aan een aantal voorwaarden, onder meer de goedkeuring van de Raad voor de Mededinging. Net Fund Europe en KBC Private Equity, de durfkapitaalpoot van de KBC Groep die zo'n 60 participaties heeft, hadden respectievelijk 40,50 procent en 45,25 procent van Club. Mitiska heeft dan weer 23,6 procent van Net Fund Europe.

Club is als winkelketen gespecialiseerd in de verkoop van boeken en papierwaren via een netwerk van 26 verkooppunten in België. Club baat tevens de activiteiten uit van Proxis, een website in België voor de verkoop van boeken en multimediaproducten. Club realiseerde in 2005 een omzet van ongeveer 50 miljoen.

De koper Distripar is al actief in de sector van de gespecialiseerde distributie. De groep Distripar baat winkels uit op de luchthavens van Brussel en Charleroi - onder de naam Belgian Sky Shops - en bezit tevens de merknamen Planet Parfum en Corne Port Royal (pralines).

(pdd)