-  ANHEUSER-BUSCH. Tegenbod op Harbin
-  CABLE & WIRELESS. Mooie halfjaarcijfers
-  DEUTSCHE POST. Loonakkoord bereikt
-  MITSUBISHI. Roept 163.707 auto's terug
-  VENDEX KBB. Minder winst

ANHEUSER-BUSCH. Tegenbod op Harbin

De Amerikaanse brouwer Anheuser-Busch biedt 5,58 Hongkong dollar per aandeel voor zijn Chinese sectorgenoot Harbin. Anheuser-Busch is in een strijd verwikkeld met SABMiller die 4,3 HK dollar biedt. Harbin vraagt zijn aandeelhouders het bod van Anheuser-Busch te accepteren.

(bloomberg)

CABLE & WIRELESS. Mooie halfjaarcijfers

Cable & Wireless beperkte het nettoverlies in de tweede helft van het boekjaar tot 157 miljoen pond (236 miljoen euro), tegen 2 miljard pond (3 miljard euro) een jaar eerder. Zonder afschrijvingen is er winst. Daarom wordt een dividend van 3,15 pence uitbetaald, het dubbele van het jaar ervoor.

(bloomberg)

DEUTSCHE POST. Loonakkoord bereikt

Het personeel van Deutsche Post krijgt vanaf november een loonsverhoging met 2,7 procent. Een jaar later volgt een tweede verhoging met 2,3 procent. De vakbond had 4 procent gevraagd, maar wilde zich maar voor één jaar engageren.

(bloomberg)

MITSUBISHI. Roept 163.707 auto's terug

Mitsubishi Motors moet 163.707 auto's terugroepen. Er zijn problemen met de airbags en de koelinstallatie. Het is de tweede keer dat Mitsubishi auto's moet terugroepen sinds in 2000 bleek dat fouten aan 2 miljoen wagens verborgen werden gehouden.

(bloomberg)

VENDEX KBB. Minder winst

De Nederlandse detailhandelaar Vendex KBB (Hema, Brico, M&S Mode) heeft in het eerste kwartaal een verlies van 4,2 miljoen euro geleden. Een jaar eerder was er nog 6,3 miljoen euro winst.

(bloomberg, reuters)