MILAAN (Bloomberg) - Verschillende partijen hebben het modehuis Gianni Versace benaderd met als doel een minderheidsbelang in het hautecouturehuis te nemen. Dat heeft alles te maken met het feit dat op 1 juli Allegra Versace Beck, de nicht van de overleden voorman Gianni, de effectieve controle verwerft over de helft van de aandelen van Versace. Dan blaast ze achttien kaarsjes uit.

Vanaf 1 juli kan Allegra zelf haar patrimonium leiden. Ze erfde vijftig procent van Versace toen haar oom Gianni in 1997 vermoord werd op de stoep van zijn villa in Miami Beach. De onderneming heeft plannen om het kapitaal te versterken maar heeft bewust gewacht tot Allegra juridisch meerderjarig was, zei de gedelegeerd bestuurder Daniele Ballestrazzi.

Versace zag vorig jaar zijn omzet dalen en moet opboksen tegen spelers als Gucci en LVMH. De Italiaanse zakenman Matteo Corisini en het investeringsvehikel Istithmar uit de Verenigde Arabische Emiraten zouden interesse hebben laten blijken in een minderheidsbelang. Volgens Ballestrazzi wil de familie Versace niet zomaar een geldschieter maar zoekt ze ,,slim geld'', met name een partij die mee de groep kan leiden.