Amerikaanse gijzelaar in Irak ontsnapt
BAGDAD - De Amerikaanse gijzelaar Thomas Hamill, die sinds 9 april vermist werd in Irak, is erin geslaagd om aan zijn gijzelnemers te ontsnappen. Amerikaanse troepen hebben hem vandaag gevonden, even ten zuiden van Tikrit. De 43-jarige Hamill maakt het goed en heeft inmiddels telefonisch contact met zijn familie gehad. Dat heeft het Amerikaanse leger bekendgemaakt.

Hamill werkte als vrachtwagenchauffeur voor KBR, een dochterbedrijf van Halliburton. Op 9 april werd hij samen met zes collega's ontvoerd toen hun konvooi op 150 kilometer ten zuiden van Tikrit reed, het vroegere bolwerk van Saddam Hoessein. Ook twee Amerikaanse militairen die het konvooi begeleidden, werden gekidnapt. De stoffelijke resten van een van hen, zijn inmiddels gevonden. Over het lot van de andere militair is niets bekend. Vier van Hamills collega's zijn eveneens dood teruggevonden.

Op 10 april toonden de rebellen een video waarop Hamill te zien was. De ontvoerders eisten dat er een einde zou komen aan de bezetting van Fallujah.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig