Model Victoria's Secret stopt wegens haar geloof
Foto: *
Het Amerikaanse model Kylie Bisutti stopt met werken voor het lingeriemerk Victoria's Secret. Ze doet dat omdat haar modellenwerk voor het merk in strijd zou zijn met haar geloof. Dat meldt het Britse modeblad Vogue. Bisutti zei tegen de Amerikaanse tv-zender Fox dat een contract bij het lingeriemerk haar grootste droom was. 'Werken voor Victoria's Secret was mijn absolute doel in het leven en het was alles wat ik ooit wilde bereiken', zei Bisutti.

Nu geeft ze haar grootste droom echter op vanwege haar geloof. 'Ik ben christelijk en hoe meer ik de Bijbel lees, hoe meer ik ervan overtuigd geraak dat ik niet het type rolmodel wil zijn dat ik nu ben', zei Bisutti. 'Veel meisjes kijken naar me op en denken dat het oké is om hun lichaam in lingerie te tonen aan mannen.'

Bisutti vindt dat alleen haar eigen man haar lichaam mag zien. Ze zegt dat haar lichaam 'een heilig ding' is. Bisutti wil nog modellenwerk doen maar zal niet meer verschijnen in lingerie. Ze won in 2009 een modellenwedstrijd die het Amerikaanse lingeriemerk had georganiseerd. In die wedstrijd versloeg ze 10.000 concurrentes en werd zo een van de gezichten van het merk. De bekendste modellen van het lingeriemerk zijn onder andere Doutzen Kroes en Heidi Klum.