De beurzen in Azië hadden last van de daling van de dollar, die tegenover de Japanse yen het laagste peil in zes maanden bereikte. De Japanse exporteurs hadden daaronder te lijden. Nissan verloor 1,2 % tot 1.157 yen, Honda 1,2 % tot 5.020 yen. De halfgeleidersector deed het wel goed dankzij een opwaardering van 15 mondiale chipfabrikanten door Citigroup.

In Europa was er een adempauze voor de dollar en kregen de beurzen tijd om zich te herpakken. De winst beliep 0,2 à 0,3 %. Vooral de verzekeringswaarden deden het goed nadat bekend werd dat de Amerikaanse maatschappij Marsh & McLennan niet strafrechtelijk zal vervolgd worden door het New Yorkse gerecht. Heel wat analisten noemen de sterk gezakte verzekeringsaandelen nu koopwaardig. Munich Re, 's werelds grootste herverzekeraar, steeg met 1,8 % tot 74,19 euro. Het Zwitserse Converium sprong 5,6 % hoger naar 8,63 Zwitserse frank en werd de sterkste stijger uit de Stoxx 600. De groep publiceerde een forse daling van zijn kwartaalverlies.

De Franse bandenmaker Michelin kon 2,4 % winnen tot 41,3 euro. Het bedrijf boekte een bescheiden winststijging in het derde kwartaal. In Londen steeg GKN, een maker van auto- en vliegtuigonderdelen, met 3,5 % tot 214,75 pence. Analisten verwachten dat de groep de komende weken zijn 50 % in helikopterbouwer AgustaWestland zal verkopen.

De oliereus BP moest een verlies slikken van 1,2 % tot 531 pence in reactie op de publicatie van kwartaalcijfers. Die waren niet zo sterk als was verwacht. Nog in Londen steeg de budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair met 3,2 % tot 3,82 pence. Crédit Suisse First Boston verhoogde zijn advies voor het aandeel tot ,,neutraal''.

In Brussel liep CMB in de kijker met en winst van 2 % tot 160,9 euro. De scheepvaartgroep moest na beurstijd kwartaalresultaten bekendmaken. Amerika trok zich eveneens op aan de verzekeringssector. De winsten daar wogen op tegen een daling van de index van het consumentenvertrouwen, tot het laagste peil in zeven maanden. De technologiesector had echter te lijden onder een adviesverlaging voor Qualcomm door Morgan Stanley. Rond de middag noteerde de Dow 0,7 % hoger op 9.816 punten, terwijl de Nasdaq Composite ter plaatse trappelde op 1.914 punten. Qualcomm verloor 5 %. De verzekeraar American International Group won bijna 6 % tot 59,36 dollar.