Analisten verkiezen aandelen Belgacom
Belgacom is het meest vertrouwenwekkend aandeel in de Bel-20.

. Het aandeel Belgacom kan op meer koopadviezen van analisten rekenen dan om het even welk ander effect in de Bel-20. Dat blijkt uit onderzoek van MarketAdvices.com, een onderzoeksbedrijf dat koop- en verkoopadviezen van banken en makelaarskantoren verzamelt en verspreidt via een website

Uit het onderzoek blijkt ook dat in de ons omringende landen de aandelen van het Franse Vinci, de Duitse financiële groep Allianz en het Nederlandse ING de Europese top-drie vormen van de aandelen met het meeste aankoopadviezen. Bij de aandelen die beleggers volgens analisten maar beter links laten liggen, vinden we het Belgische scheepvaartbedrijf Exmar, het Franse Casino Guichard, de Duitse Hypovereinsbank en het Nederlandse Crucell.

In de Verenigde Staten is Microsoft favoriet met niet minder dan 29 koopadviezen, tegen 4 banken die gewoon aanraden het aandeel bij te houden en niemand die adviseert te verkopen. Aan de andere kant van het beursspectrum vinden we General Motors. Het zorgenkind van de autosector krijgt in het totaal 10 verkoopadviezen toebedeeld.

Van alle instellingen die beleggingsadviezen geven, heeft Fortis Bank de afgelopen 4 weken het meest succes gehad. Uit onderzoek van Marketadvices.com blijkt dat beleggers die op 24 januari het koopadvies voor Barco opgevolgd hebben, nu al een (virtueel) rendement van 10,26 procent op zak hebben.

Fortis bezet ook de tweede plaats in de top-drie van de beste adviezen, met een koopadvies voor Cumerio dat 10,06 procent rendeerde. Petercam komt op de derde plaats met een koopadvies voor Umicore, dat 8,25 procent opleverde voor beleggers die er meteen gehoor aan gaven.

(lc)