De jobsite MegaJobs lanceert een speciale, gratis doelgroepsite voor 40-plussers op zoek naar een baan, en tegelijkertijd ook voor werkgevers die hun vacatures uitdrukkelijk voor 40-plussers openstellen.

Volgens MegaJobs gaat het om een jobsite ,,voor de vele mensen bij wie de ambitie niet vermindert wanneer hun werkervaring toeneemt''. De site heet www.provenprofessionals.be. Daarmee wil de directeur van MegaJobs, Eric Bremer, een positieve omschrijving geven aan de groep van oudere werknemers en werkzoekenden. ,,Het zou prachtig zijn als de Belgische werkgevers hun personeelsadvertenties zouden afsluiten met: Deze job staat ook open voor Proven Professionals.'' Bedrijven die dat doen, mogen hun vacature gratis plaatsen. Werkgevers kunnen hun vacatures bij MegaJobs ook gratis plaatsen als ze dat doen vanaf een andere, concurrentiële jobsite.

MegaJobs werd in oktober 2004 in Nederland gelanceerd en in juni vorig jaar volgde een eigen Belgische website. In totaal is MegaJobs, naar eigen zeggen, goed voor een aanbod van 47.000 betrekkingen.

(jir)

www.provenprofessionals.be