BIRMINGHAM - Een Britse vrouw die om concertkaartjes te winnen in een bak met droogijs was gaan zitten, heeft een schadevergoeding gekregen voor de littekens die zij daarbij opliep.

De 28-jarige Helen Terry uit het Engelse Birmingham was een van de drie deelnemers aan een stunt van radiozender BRMB die in augustus 2001 met ernstige bevriezingsverschijnselen naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd. BRMB deelde gratis concertkaartjes en backstage-kaarten uit aan de deelnemer die erin slaagde het langst in de bak met droogijs te zitten. Droogijs is bevroren koolstofdioxide met een temperatuur van ruim 78 graden onder nul.

Receptioniste Terry moest na de stunt drie maanden in het ziekenhuis worden behandeld voor de verwondingen die zij opliep. ,,Ik heb blijvende littekens aan mijn achterste en mijn benen. De chirurg zei dat als het mijn handen of voeten waren geweest, hij ze had moeten amputeren."In januari 2003 kreeg het radiostation een boete van vijftienduizend pond (22.000 euro) in een proces dat de Britse overheid had aangespannen. In dat proces werd de stunt al "behoorlijk stom" genoemd.

Het advocatenbureau dat de drie gewond geraakte deelnemers bij heeft gestaan in het proces tegen BRMB, verklaarde het erg opmerkelijk te vinden dat geen van de organisatoren zich had gerealiseerd dat de stunt wel eens gevaarlijk zou kunnen zijn. BRMB heeft de verantwoordelijkheid voor de verwondingen van alle drie de deelnemers op zich genomen. Het is onduidelijk of onder de drie gewonden ook de winnaar van de concertkaartjes was. Hoe hoog de schadevergoeding was die Terry kreeg, is niet bekendgemaakt.