Elvis Costello onzeker voor Werchter
PARIJS/BRUSSEL - De Britse muzikant Elvis Costello moet zijn concert van vanavond in Parijs wegens medische redenen afzeggen. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er met de andere optredens van zijn huidige tournee, die ook Werchter aandoet, gebeurt.

De 50-jarige Costello toert momenteel met zijn groep The Imposters door Europa om zijn album The Delivery Man te promoten. Over de precieze gezondheidstoestand van de zanger is niets bekend. Het is ook nog onduidelijk of de rest van de tournee doorgaat. Normaal gezien concerteert Elvis Costello vrijdagavond op Glastonbury, alvorens hij naar Nederland en Duitsland vertrekt. Op 1 juli wordt hij op de weide van Werchter verwacht.

Elvis Costello staat al meer dan 25 jaar op het podium. De zanger trad toe tot de Britse rockscene in volle punkperiode. Met zijn band The Attractions betrad hij doorheen de jaren diverse muzikale paden, gaande van soul en pop tot cabaret, country en klassiek. Hij staat bekend om zijn sterke persoonlijkheid en heeft duizenden fans. Op 5 september verschijnt een dvd van Elvis Costello met videoclips die hij tussen 1978 en 1994 maakte. De artiest geeft bij elk filmpje commentaar. In The Right Spectacle: The Very Best Of Elvis Costello - The Videos is ook 70 minuten extra beeldmateriaal opgenomen van televisieoptredens van de man.