Capco heeft een contract afgesloten met ING Groep voor het centraal beheer van referentiedata.

Capco, het financieel dienstenbedrijf opgericht door Rob Heyvaert, zal de komende zeven jaar alle referentiedata voor de hele ING Groep centraal beheren. Referentiedata zijn financiële cijfers die door leveranciers als Reuters en Bloomberg worden aangeleverd en die worden gebruikt voor trading (het nemen van koop- en verkoopposities in financiële effecten) door ING Groep.

Capco neemt de onderliggende software van ING Groep over en staat voort in voor het beheer. Het akkoord toont aan dat banken bereid zijn om belangrijke onderdelen van hun backoffice -activiteiten uit te besteden. Voor Capco zorgt het voor jaarlijks terugkerende inkomsten. De waarde van het contract wordt door specialisten op 15 miljoen dollar geschat.

Het contract werd afgesloten met Capco Reference Data Services (CRDS), het vroegere Iverson Financial Systems, dat in januari 2004 door Capco werd overgenomen.

Lange termijn

Capco profileert zich als ,,solutions company'' in de financiële sector. Oorspronkelijk werkte het bijna uitsluitend projectmatig maar nu mikt het ook steeds meer op langetermijncontracten, die voor een stabiele inkomstenstroom moeten zorgen. Het contract met ING Groep, met zijn looptijd van 7 jaar, is daar een goede illustratie van.

Het contract past duidelijk in de outsourcingtrend, waarbij financiële spelers niet-strategische processen overlaten aan externe specialisten. Morgan Stanley doet al meer dan 10 jaar beroep op de diensten van CRDS.

Capco is gevestigd in onder meer Antwerpen, Londen, New York en Bangalore (India) en telt ruim 500 werknemers. Het boekte afgelopen jaar een nettowinst van 0,3 miljoen dollar op een omzet van 89 miljoen dollar.

(pdd)