Strafdossier Visa-affaire geseponeerd
Foto: ©wkb
ANTWERPEN - Het strafdossier tegen de schepenen van Antwerpen die zouden gesjoemeld hebben met een Visakaart van de stad, wordt zonder gevolg geseponeerd. Er zijn niet genoeg bewijzen. Dat maakt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket bekend.

Schepen Chantal Pauwels wordt wel doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Ze zou haar Visa-kaart gebruikt hebben om een restaurantrekening te betalen, en ook nog eens het btw-bonnetje hebben ingediend. Strikt genomen is dat valsheid in geschrifte. Pauwels zegt dat het gaat om een vergissing van iemand anders. Ze zei wel dat ze zou ontslag nemen als ze veroordeeld wordt.

Blok dient klacht in

Het Vlaams Blok gaat bij de onderzoeksrechter een klacht met burgerlijke partijstelling indienen tegen de schepenen die niet door het parket vervolgd worden. Op die manier zou de zaak opnieuw geactiveerd worden, wordt een seponering onmogelijk en moet de raadkamer uiteindelijk oordelen. Dat maakte Vlaams Blok-voorman Filip Dewinter bekend. Het Blok eist ook dat Chantal Pauwels ontslag neemt uit het Antwerpse schepencollege.