Kahn niet tegen België
Oliver Kahn Foto: reuters
FRANKFURT - De Duitse bondscoach Rudi Völler heeft Oliver Kahn niet opgeroepen voor de vriendschappelijke interland tegen België volgende woensdag. Hij wordt vervangen door Jens Lehmann van Arsenal. Doelman Timo Hildebrand van VFB Stuttgart werd voor het eerst opgeroepen.

Jens Lehmann, die onlangs zijn kritiek niet spaarde aan het adres van Kahn omwille van zijn blunders en zijn leefstijl, ging gisteren zelf in de fout in de wedstrijd tegen Chelsea (1-1) in de kwartfinales van de Champions League. Met Kahn zijn de plooien inmiddels weer gladgestreken.

Tegen België behoudt Völler overigens zijn vertrouwen in zijn vier vaste aanvallers -Fredi Bobic (Berlijn), Miroslav Klose (Kaiserslautern), Kevin Kuranyi (Stuttgart), Oliver Neuville (Leverkusen)- die echter in de Bundesliga de laatste 2.325 minuten niet meer tot scoren kwamen.

Na België spelen de vice-wereldkampioenen nog vriendschappelijk tegen Roemenië op 28 april in Boekarest, tegen Malta op 27 mei in Freibourg, tegen Zwitserland op 2 juni in Bazel en tegen Hongarije op 6 juni in Kaiserslautern.

In zijn eerste wedstrijd voor Euro-2004 neemt Duitsland het op tegen Nederland op 15 juni in Porto.

De Duitse selectie:Doel: Jens Lehmann (Arsenal), Timo Hildebrand (Stuttgart)

Verdediging: Frank Baumann (Bremen), Arne Friedrich (Berlijn), Philipp Lahm (Stuttgart), Jens Nowotny (Leverkusen),

Christian Woerns (Dortmund), Christian Rahn (Hamburg)

Midden: Michael Ballack, Jens Jeremies (Bayern Munchen), Fabian Ernst (Bremen), Paul Freier (Bochum), Torsten Frings,

Sebastian Kehl (Dortmund), Dietmar Hamann (Liverpool), Carsten Ramelow, Bernd Schneider (Leverkusen)

Aanval: Fredi Bobic (Berlijn), Miroslav Klose (Kaiserslautern), Kevin Kuranyi (Stuttgart), Oliver Neuville (Leverkusen) .