Frank Verstraeten in beroep tegen veroordeling in zaak-Infobrix
Foto: pdw
ANTWERPEN - Ex-Zillionbaas Frank Verstraeten is vandaag door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een effectieve celstraf van 1 jaar voor zijn aandeel in een btw-carrousel met informatica-onderdelen. Daarnaast moet hij nog een fiscale geldboete van 2.478 euro betalen. Voorts verklaarde de rechtbank het vermogensvoordeel van Verstraeten, dat becijferd werd op 395.667 euro, verbeurd. Verstraeten vindt de uitspraak ,,totaal onredelijk" en kondigt aan dat hij in beroep gaat.

,,Ik vind het onterecht dat ik voor feiten van 10 jaar geleden ben veroordeeld. Ik heb in april 1994 alles uitgelegd aan de BBI en heb een minnelijke schikking getroffen. Ik heb toen 20 miljoen oude Belgische franken betaald maar dat heeft blijkbaar geen zin. Deze zaak blijft mij als een donkere wolk achtervolgen. Ik wil op een correcte en eerlijke manier zaken doen, maar ze moeten mij echt hebben'', aldus Verstraeten.

Samen met Verstraeten werden ook Georges V.V. , de hoofdbeklaagde in dit dossier, en René D.B. veroordeeld tot respectievelijk 2 jaar en 15 maanden cel. Het vermogensvoordeel van V.V., 3.958.026 euro en dat van D.B., 1.334.419 euro, werd eveneens verbeurd verklaard. Hoofdbeklaagde V.V. kreeg van de rechtbank ook een verbod opgelegd om gedurende vijf jaar zaakvoerder van een bedrijf te zijn. Twee andere beklaagden, Dominique B. en Danny D.C. kwamen er vanaf met een loutere schuldigverklaring. Voor een laatste beklaagde, Damien C., verviel de strafvordering omdat de rechtbank de zaak tegen hem verjaard verklaarde.

De feiten dateren van 1994. Toen ging het computerbedrijfje Infobrix van Verstraeten failliet en kwam een btw-carrousel aan het licht. Centraal in de carrousel stond het bedrijf van hoofdbeklaagde Georges V.V. Hij kocht computeronderdelen aan van niet-indieners van btw en kon zijn goederen daardoor aan een scherpe prijs doorverkopen. Tot zijn rechtstreekse of onrechtstreekse klanten behoorden de BVBA Cloetens van beklaagde Damien C. en Infobrix van Frank Verstraeten.