ROMA - De Nederlandse tennisser Sjeng Schalken (ATP 14) en zijn vrouw Ricky zijn vandaag bij een brand in Rome aan de dood ontsnapt. Het echtpaar verbleef op de zevende en hoogste verdieping van het luxueuze hotel Parco dei Principi, waar rond vijf uur in de ochtend brand uitbrak op de derde verdieping.

Drie mensen kwamen om het leven, vijf anderen raakten gewond. De drie doden, die omkwamen door verstikking, vielen volgens Schalken op de verdieping waar hij logeerde. De Nederlander verblijft in Rome voor het ATP Master Series-toernooi dat er maandag van start gaat. De Rus Marat Safin (WTA 24) en de Wit-Rus Max Mirnyi (WTA 28) logeerden op de derde verdieping en konden maar net op tijd wegkomen. De Italiaan Filippo Volandri (WTA 53) sliep boven de kamer waar brand uitbrak en moest met een kraan uit zijn raam geplukt worden.

Volgens de eigenaar van het hotel ontstond de brand nadat een toeristenkoppel stomdronken in het hotel was aangekomen. Twee kamers brandden volledig uit, de derde verdieping liep zware schade op. De bovenliggende verdiepingen liepen rookschade op. Het luxueuze hotel Parco dei Principi ligt in een residentiële wijk naast de Villa Borghese en ontvangt vaak internationale topfiguren. Zo logeerde de Amerikaanse vice-president Dick Cheney twee maanden geleden nog in het hotel tijdens zijn bezoek aan Rome. Ook de Afghaanse president Hamid Karzaï heeft in het hotel overnacht tijdens zijn trip naar Rome.

Sjeng Schalken zegt vandaag op zijn website dat het brandalarm van het hotel niet heeft gewerkt. ,,Daardoor schrokken veel mensen pas laat wakker. Sommige hotelgasten op de eerste en tweede verdieping werden pas om 07u00 uur gewekt, toen wij inmiddels waren gered.''

Schalken en zijn echtgenote klommen vanop hun balkon naar het dak van de zesde verdieping, waar ze na anderhalf uur gered werden.U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig