Studio 100 stapt in DED's it
Entertainment voor kinderen en volwassenen: blijkbaar toch niet hetzelfde.
Studio 100 koopt 50 procent van de aandelen van DED's it Productions. Inzet is het maken van amusementsprogramma's voor volwassenen. Over de geplande kapitaalverhoging bij Studio 100 zei Hans Bourlon gisteren dat nog ,,alle opties open liggen''.

HET productiehuis DED's It Productions is voortaan een joint venture-gebeuren tussen Studio 100 en DED's it. Studio 100 heeft 50 procent van de bestaande aandelen gekocht van het door Dirk Verhoeye, David Ottenburgh en Erik Gordts opgericht productiehuis.

DED's it Productions is onder meer bekend van programma's als ,,Chris & Co'' (VT4), ,,Oekanda'' (VTM) en ,,Pluk de dag'' (één). Studio 100 is het brein achter kinderprogramma's als ,,Kabouter Plop'' en ,,Samson & Gert''.

De nieuwe joint venture zal in de toekomst amusementsprogramma's voor volwassenen maken. DED's it was tot nu toe gevestigd in Leuven, maar zal naar Schelle worden overgeheveld. Het bedrijf haalde in 2004, de laatst beschikbare jaarrekening, een bedrijfsresultaat van 0,8 miljoen euro.

,,Je moet er geen grote transactie achter zoeken'', zei Hans Bourlon, gedelegeerd bestuurder van Studio 100 gisteren. ,,Dit is een toekomstproject. We spreken over een schaalvergroting en verdieping van de professionalisering.'' Studio 100 verwacht via DED's it sneller door te breken in het segment van amusement voor volwassenen.

Studio 100 is al een poosje bezig met zijn actieradius te verbreden. Dat gebeurt vooral via groei buiten België. De Nederlandse markt is nu al belangrijker dan de Belgische, waar Studio 100 soaps heeft lopen en programma's zoals ,,De wereld van K3''.

De aandelen van het productiehuis zijn sinds eind 2004 in handen van Hans Bourlon en Gert Verhulst nadat ze hun partner Danny Verbiest uitkochten. Studio 100 maakte eerder dit jaar bekend dat het aan een kapitaalverhoging werkt met het oog op internationale groei en elders de uitbouw van indoor-concepten. Dit zou gebeuren door de intrede van een financiële partner. Die zou enkel uitgenodigd worden voor een minderheidsbelang.

Of Studio 100 effectief voor dergelijke kapitaalverhoging gaat, staat nog niet vast. ,,We bestuderen de voorstellen grondig maar alle opties zijn nog open'', zei Bourlon. Eén van de opties is om via financiering te werken en dus een kapitaaltransactie te laten voor wat ze is. Of omgekeerd de dynamiek ook tot een verkoop van een meerderheidsbelang kan leiden? ,,Dat ligt niet op tafel'', zei Bourlon.

(pdd)