-  Luchthaven Charleroi minder populair
-  LVMH wil 183 miljoen van Morgan Stanley
-  Te veel suiker in Europa
-  Miljardenverlies in luchtvaart

Luchthaven Charleroi minder populair

De luchthaven van Charleroi heeft de eerste drie maanden van dit jaar 418.639 passagiers ontvangen. Dat zijn er bijna 30.000 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De vermindering is volledig te wijten aan het afschaffen van de verbinding van Ryanair naar Londen.

(belga)

LVMH wil 183 miljoen van Morgan Stanley

De Franse luxegoederengroep LVMH eist nog eens 183 miljoen euro schadevergoeding van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley. Dat zeiden gisteren bronnen bij LVMH. De claim heeft te maken met foute informatie die volgens LVMH door analisten van Morgan Stanley was gepubliceerd over het bedrijf. Een Parijse rechtbank oordeelde in januari vorig jaar dat LVMH recht had op een initiële schadevergoeding van 30 miljoen euro, en liet een expert nagaan hoe groot de effectieve schade was. LVMH zelf had het eerst over ruim 70 miljoen, maar nu over 183 miljoen euro.

Te veel suiker in Europa

Het suikeroverschot in Europa stijgt sterk. Handelaren hebben de EU de grootste hoeveelheid ooit in een maand aangeboden voor opslag, circa 164.000 ton. De suiker dreigde verkocht te worden onder de Europese minimumprijs van 63 cent per kilo. Oorzaken van het overschot zijn de grote oogst van suikerbieten en het tegenvallende verbruik.

(anp)

Miljardenverlies in luchtvaart

De wereldwijde luchtvaartsector stevent voor dit jaar af op een verlies van 5,5 miljard dollar, zegt de federatie Iata. Vooral de hoge brandstofprijzen zijn debet aan de hoge verliezen.

(reuters)