BRUSSEL - De investeringsmaatschappij Deficom en de mediagroep Think Media hebben gisteren een akkoord bereikt over de aandelenverkoop van de landelijke commerciële radiozender 4FM, zo meldt Deficom vandaag in een persmededeling. Volgens het akkoord blijven de aandelen van 4FM in het bezit van Deficom en zal die maatschappij de aangepaste prijs voor die overname onmiddellijk betalen.

Het geschil tussen de twee ondernemingen ontstond in november 2002. Toen verkocht Think Media zijn aandelen van 4FM aan Deficom, een investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in media, entertainment en communicatie. Maar na die verkoop ontstond er een discussie over waarborgen, die Think Media had gegeven bij deze verkoop.

Daardoor volgden er twee dagvaardingen: Deficom sleepte Think Media voor de rechter en eiste een schadevergoeding. Maar die laatste stelde een tegenvordering in om de verkoopsovereenkomst te ontbinden.

Door dit akkoord komt er een einde aan het geschil en wordt ook de lopende procedure voor Brusselse rechtbank van koophandel opgeheven.

Sinds juni onderhandelt Deficom met RTL over een nieuwe verkoop van 4FM, waarvan het nu hoofdaandeelhouder is.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig